امام جمعه اهل سنت بندرعباس با بیان اینکه شرافت و انسانیت بدون آزادی معنا ندارد، گفت: بهترین مثال در این رابطه حسین (ع) است که نامش با آزادی و آزادگی پیوند خورده است.
یکی از زیباترین جلوههای مناسک عاشورایی در کربلا، حضور پررنگ و پرشمار کودکان و نوجوانان در مراسمها و برنامههاست، کودکان و نوجوانان، هم در بخش زائران بسیار دیده میشوند و هم در بخش خادمان، در بسیاری از موکبها، بچهها حضور فعال دارند.
یکی از عوامل اصلی ماندگاری واقعه روز عاشورا را باید بیان دقیق فرمودههای حضرت زینب (س) از کربلا دانست؛ نقشی که حضرت زینب(س) در ماندگاری واقعه عاشورا داشت و آن را نسل به نسل به آیندگان منتقل کرد بیان اهداف قیام، «اصلاح و بیداری» امت بود.
همزمان با شب دهم محرمالحرام مراسم عزاداری عاشورای حسینی با حضور دکتر رئیسی، در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری با رعایت دستورالعملها و شیوهنامههای بهداشتی برگزار شد.
امام جمعه بوکان گفت: اینکه امام حسین(ع) برای اهداف والایی به جنگ یزید رفت که نشان از شهامت، شجاعت و بزرگواری ایشان بود و این را به تمامی مسلمانان دنیا تا قیام قیامت به اثبات رسانید که مسلمان باید شجاع و باشهامت باشند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به ضرورت پرستش الهی در بعد اجتماعی گفت: عبودیت خداوند متعال دارای حد و حدودی است که جریان الوهیت الهی از طریق اجرای آن در عالم جاری و ساری میشود.
نسخه خطی کتاب "اللُّهوف علی قتلی الطُّفوف" اثر رضی الدین علی بن موسی بن طاووس از علمای مشهور قرن هفتم هجری که در سال ۱۰۷۷ هجری قمری کتابت شده و به وقایع عاشورا پرداخته است در کتابخانه آستان قدس رضوی در مشهد رونمایی شد.
رئیس مرکز بزرگ اسلامی آذربایجانغربی گفت: باید از جریان عاشورا این درس و عبرت را گرفت که میتوان با تبلیغات همه کار انجام داد یعنی هم امام حسین(ع) را به قصد قربت کشت و هم عکس آن صادق است.
کمال خدری عنوان کرد: عاشورا و قیام امام حسین(ع) الگوی بی بدیلی است که منحصر به یک مکتب یا تفکر خاص نیست، بلکه عاشورا مکتب انسان سازی است که همه هستی را در بر می گیرد.